Voor schoon en lekker drinkwater

Over water

4552541 - glass of fresh water between hands close up

Waarom is zuiver water belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor tweederde uit water en functioneert in principe als één groot filter. Gemiddeld spoelen we in ons leven zo’n 40.000 liter water door ons lijf en in 22 dagen wordt de volledige watervoorraad in ons lichaam vernieuwd. Onze 342 miljard cellen werken hoofdzakelijk op basis van water.

Water transporteert voedingsstoffen uit onze voeding naar onze cellen en het zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen en giftige stoffen. Een buitengewoon belangrijke functie.

“If you don't use the filter, you are the filter".

Het effect van watertekort op ons lichaam

Ondanks het feit dat ons lichaam voor het grootste deel uit water bestaat, wordt er maar weinig aandacht gegeven aan de rol die water speelt in onze gezondheid.

Een fit en energiek gevoel wordt zelden toegeschreven aan uw waterhuishouding. Wat voor water u drinkt, en in welke hoeveelheid, heeft echter grote invloed op onze gezondheid. Maar welk water is dan het beste voor u? Veel mensen drinken weinig tot geen water omdat ze het niet lekker vinden, omdat ze geen zin hebben in gesjouw met flessen of omdat ze nooit geleerd hebben dat voldoende water drinken bij een gezond leefpatroon past.

Eigen verantwoordelijk nemen op dit vlak betekent zelf aan de slag gaan met het in balans brengen van uw fysieke waterhuishouding. ‘Watermanagement’ op microniveau. Een leefbaar en schoon milieu, niet alleen om ons heen, maar ook in ons lichaam is van essentieel belang. Veel meer dan we tot nu toe dachten, heeft de hoeveelheid en de kwaliteit van het water in ons lichaam invloed op ons welbevinden. Zuiver watert regenereert, geneest, verfrist, verjongt en maakt helder en vitaal.

In het algemeen drinken we te weinig water. Het is belangrijk om het vochtgehalte in het lichaam op het juiste peil te houden. Voldoende vocht innemen zorgt voor:

  • Een soepele huid
  • Soepele gewrichten
  • Het gaat ouderdom, geheugenverlies, stijfheid, verzuring en verstopping tegen
  • Het reguleert onze lichaamstemperatuur
  • Het biedt bescherming tegen degeneratieve ziektes als kanker, hart- en vaatziekten, artritis, gal-, nier- en blaasstenen
  • Het biedt bescherming tegen eczeem, allergieën en zwaarlijvigheid

Van schoon water drinkt u vanzelf meer

Onze dorst lessen we meestal met dranken als koffie, thee, frisdrank en alcohol. Kunstmatige dranken verhogen echter onze urine-afscheiding en hebben vochtverlies en uitdroging tot gevolg. Bovendien is ons lichaam constant in staat van paraatheid omdat het op deze dranken reageert alsof het voedingsmiddelen zijn. Naast het vocht als ‘voedsel’ hebben we ook neutraal ‘onbelast’ vocht nodig voor het transport van voedings- en afvalstoffen.

De ervaring leert dat u van zuiver water vanzelf meer drinkt. Schoon, onbelast water wordt binnen enkele minuten opgenomen en zuivert ons gehele lichaam.

Wat is er mis met gewoon kraanwater?

Ons water is ‘dood’

In ons leidingwater komen steeds meer en steeds vaker verontreinigingen voor ondanks het feit dat het water chemisch en microbiologisch gereinigd is.

Leidingwater laat afvalstoffen achter in het lichaam. Het bevat tal van opgeloste stoffen die belastend voor het lichaam kunnen zijn. Kraanwater is ‘dood’ wat betekent dat het haar natuurlijke weerstandsvermogen, levenskracht en zelfreinigende werking kwijt is. Leidingwater heeft een hoge PH-waarde wat onder andere betekent dat er vrije waterstofelektronen aan ons lichaam worden onttrokken, hetgeen energie kost. Om optimaal het lichaam te kunnen zuiveren, dient het water nog een extra reiniging te ondergaan.

Hoewel waterleidingbedrijven er alles aan doen om uw drinkwater zo zuiver mogelijk te maken, is het op grote schaal zuiveren van water en het ontdoen van restanten van schadelijke stoffen bijna onmogelijk.

Levend water is vergelijkbaar met water van een bron, bergbeek of met regen. Iedere waterdruppel heeft haar oorspronkelijke orde en energetische waarde. Gevitaliseerd water versterkt het natuurlijk weerstandsvermogen en de zelfreinigende werking van het lichaam. Bovendien smaakt het water merkbaar zachter en lekkerder.

Regenwater bijvoorbeeld is zuiver, maar we zijn niet gewend het te drinken. We willen dat ons water helder is. Daarom zorgen waterzuiveringsbedrijven dat ons water er helder en schoon uitziet. Maar dat is het niet. Door alle bewerkingen verliest kraanwater haar vitaliserende effect.

Residuen van de volgende stoffen zijn op grote schaal lastig uit het water te krijgen:

  • Lood
  • Hormonen en pseudohormonen (o.a. weekmakers uit plastics)
  • Restanten van medicijnen
  • Onkruidbestrijdingsmiddelen

Ongewild krijgen we restanten van deze (schadelijke) stoffen in ons lichaam, wat niet bevorderlijk is voor onze gezondheid.

Gelukkig zijn er oplossingen.

Zuiver water op kleine schaal is wel mogelijk

Op kleine schaal, in uw huishouden en op uw werk, is het wel mogelijk om vitaal en gezuiverd water te verkrijgen. Dankzij de modernste technieken kunt u thuis elke minuut van de dag gezuiverd water uit de kraan tappen.

Splendid Water Systems biedt diverse oplossingen voor zuiver water in uw eigen keuken of op kantoor, zodat u met een gerust hart 1,5 tot 2 liter water per dag kunt drinken. Uit uw kraan en zonder gedoe.

Dankzij de osmose-waterzuiveringssystemen van Splendid Water Systems geniet u iedere dag van zuiver en lekker water.