Voor schoon en lekker drinkwater

Oplossingen voor zuiver water

25374225 - child drinking water from glass

Stel, u wilt meer water drinken. Welke keuzes heeft u? 

Er bestaan meerdere oplossingen voor zuiver drinkwater. Wij hebben de opties voor u uiteengezet. Met een waterdispenser of waterzuiveringssysteem van Splendid Water Systems bent u op de lange termijn goedkoper uit en hebt u altijd het beste en lekkerste water binnen handbereik, thuis of op kantoor.

 1. Bron- of mineraalwater
 2. Water uit een waterdispenser
 3. Gefilterd water met enkelvoudig filter
 4. Een eigen waterzuiveringssysteem thuis of op kantoor

 

1. Bronwater- en mineraalwater
Bron- of mineraalwater uit fles is een mogelijk alternatief voor leidingwater. Het is daarbij belangrijk te letten op de kwaliteit van het water. Veel bron- en mineraalwater bevat een hoog gehalte aan mineralen. Hoog mineraalhoudend bronwater kan belastend zijn voor de organen, met name de lever en de nieren. Mineraalwater met koolzuur is af te raden omdat koolzuurgas verzurend is.

Een ander nadeel van bronwater is de prijs en het gesjouw met flessen. Het gebruik van plastic- en PET-flessen is tevens een enorme aanslag op het milieu. Het gebruik van glazen flessen is aan te bevelen omdat er geen schadelijke stoffen achterblijven in het water, maar voor het reinigen en spoelen van glazen flessen wordt ook veel gezuiverd water gebruikt.

Als u niet veel water drinkt, dan kunt u kiezen voor laag mineraalhoudend water uit glazen flessen. Op lange termijn is een waterzuiveringssysteem van Splendid Water Systems echter voordeliger én gezonder.

2. Water uit de waterdispenser
De laatste jaren heeft men ook op kantoor het water ontdekt. Watercoolers zijn inmiddels een vertrouwd beeld op kantoor.

Splendid Water Systems levert drinkwaterdispensers zonder verwisselbare waterbidon. Deze filteren water door middel van omgekeerde osmose. Ze worden ter plaatse op het watersysteem aangesloten. Dit is een zeer aantrekkelijk alternatief.

Een liter drinkwater van Splendid Water Systems is op deze manier 65% goedkoper dan een liter water uit een waterkoeler met fles.

Een dispenser levert:

 • Gezuiverd water
 • Met een lekkere smaak
 • Op kamertemperatuur of koud
 • Naar wens uit te breiden met heet- en prikwater

De kosten zijn slechts zo’n € 0,15 per liter. U heeft geen verloren arbeidsuren door gesjouw, bestellen, opslag en het verwisselen van zware waterflessen.

Met 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt heeft u er verder geen omkijken naar. U, uw personeel en uw klanten drinken gezond en fris water.


3. Gefilterd water met enkelvoudig filter

U kunt ook waterfilters aanschaffen om het leidingwater te filteren. Er wordt hierbij vaak alleen gebruik gemaakt van een enkelvoudig filter, zoals koolstoffilters, distillatie-apparaten en ontharders. Geen van deze apparaten biedt de kwaliteit die eigenlijk nodig is om het leidingwater optimaal te zuiveren.

De meest geavanceerde en veilige methode is de techniek van omgekeerde osmose in combinatie met één of meer actieve koolstoffilters. Alle waterzuiveringssystemen van Splendid Water Systems beschikken over deze techniek.

4.  Een eigen waterzuiveringssysteem thuis of op kantoor
Al bij gebruik van 2 liter water per dag begint het aantrekkelijk en rendabel te worden om een eigen waterzuiveringssysteem in uw keuken te laten installeren.

Een waterzuiveringssysteem van Splendid Water Systems in uw eigen keuken biedt naast gemak nog vele andere voordelen. Een liter gezuiverd water kost u nog geen € 0,05 per liter. De aanvoer van dit gezuiverde water is vrijwel onbeperkt (afhankelijk van uw systeem meer dan 24 liter per dag), waardoor u dit naast drinkwater ook voor andere doeleinden kunt gebruiken:

 • Koffie- en thee
 • Limonade
 • Soep
 • Wassen en koken van groenten
 • Verzorgen van bloemen en planten
 • Dierenvoeding
 • Voorkomen van kalkaanslag in uw strijkijzer

Splendid Water Systems biedt verschillende waterzuiveringssystemen aan. Mits goed onderhouden leveren deze systemen water dat constant van goede smaak en kwaliteit is.  Bovendien gaan ze tot wel 25 jaar mee!

Zie Onze Producten voor waterzuiveringssystemen van Splendid Water Systems voor huishoudelijk gebruik en voor op kantoor.