Voor schoon en lekker drinkwater

Omgekeerde osmose

16309060 - water splash over white background

Wat is omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose (ook wel reversed osmosis of RO genoemd) is één van de best beschikbare technieken om drinkwater van de hoogste kwaliteit te genereren. Bierbrouwerijen, limonadefabrieken en fabrikanten van flessenwater gebruiken dezelfde techniek. Ook ziekenhuizen gebruiken deze methode voor nierdialyses.

Het omgekeerde osmosemembraan, een meerlaags filter gemaakt van dunne polymeren, wat niets anders doorlaat dan watermoleculen, zuivert 97% tot 99% van alle fysieke vervuiling in leidingwater, zoals zware metalen, kalk, nitraat, arsenicum, hormonen, bacteriën, virussen en schimmels. Afhankelijk van de grootte van het systeem kan per dag 15 tot 100 liter water gezuiverd worden. U kunt door middel van het plaatsen van bepaalde filters zelfs schone mineralen toevoegen aan uw water.

In onderstaande video van één van onze leveranciers kunt u zien wat omgekeerde osmose in de praktijk betekent voor waterzuivering:

Splendid Water Systems maakt alleen gebruik van gecertificeerde waterzuiveringssystemen die werken op basis van omgekeerde osmose en actieve koolfilters. Deze systemen zijn zorgvuldig ontworpen met een meervoudig filtersysteem: een voorfilter, het omgekeerde osmose membraan en een na-filter. Hierdoor worden ongewenste onzuiverheden in het leidingwater tegengehouden en garandeert Splendid Water Systems het beste en zuiverste drinkwater dat verkrijgbaar is.

Met de omgekeerde osmose systemen van Splendid Water Systems kunt u op elk moment van de dag heerlijk fris en zuiver water uit de kraan tappen. Om zo uit het glas te drinken of om een heerlijk kopje koffie of thee mee te maken.

Gezuiverd water heeft een neutrale en verfrissende smaak. Als u een fijnproever bent en liefhebber van goede koffie en thee, dan weet u hoe belangrijk de kwaliteit van water is.

Maar wat ook uw reden is om uw water zo puur mogelijk te willen drinken, de systemen die Splendid Water Systems levert, zullen aan uw verwachtingen voldoen.

Hoe werkt omgekeerde osmose?

Het onbehandelde leidingwater stroomt door een osmose-membraan en een serie filters. Het osmose-membraan scheidt het water van de ongewenste onzuiverheden.

De standaarduitvoering van de omgekeerde osmose-systemen bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Voorfilter 5 micron sediment
  2. Omgekeerd osmose-membraan 0,00001 tot 0,000001 micron
  3. Na-filter 5 micron